Debrecen környéki szállások, programok, látnivalók

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Debrecenről röviden

Debrecen a Tiszántúl legnagyobb és legjelentősebb városa. A „cívisváros” vagy „kálvinista Róma” néven is emlegetett városban mindent megtalál a kikapcsolódni vágyó vendég. 

Történelmünk során többször is jelentős szerepet töltött be: Kossuth Lajos itt mondta ki a Habsburg ház trónfosztását, továbbá az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején, valamint a II. világháború végén hazánk ideiglenes fővárosa volt.

Több mint 100 éve itt rendezik meg hazánk egyik legismertebb rendezvényét, a debreceni Virágkarnevált, melynek fő attrakciója a virágkocsik augusztus 20-i felvonulása.

A történelmi emlékeknek, a kulturális rendezvényeknek is helyt adó város, egyedülálló természeti környezetben évről évre új, egyre vonzóbb arcát tárja a látogatók elé. 

A város egyik fő látványossága, a város szimbólumává vált, Református Nagytemplom, illetve Magyarország egyik legjelentősebb múzeuma a Déri Múzeum.

Az egész család részére tartogat élményeket a Nagyerdei Park. Legújabb látványossága a Nagyerdei Víztorony tavasztól őszig nyújt szórakozást az ide látogatóknak. Szintén ebben a csodálatos természeti környezetben található az Aquaticum Spa fürdőkomplexum, mely az egész évben nyitva tartó termálfürdő és fedett élményfürdő mellett gyógykezelésekkel, szakorvosi szolgáltatásokkal, gyógyvizes kezelésekkel várja a gyógyulni, regenerálódni, kikapcsolódni vágyókat. 

Ugyancsak a Nagyerdő varázslatos fái közt található Állatkert és Vidámpark szintén egész napos kikapcsolódás a családok számára.

A rengeteg látnivaló mellett számos zenei, színházi, képzőművészti programok sokasága elégíti ki a változatos igényeket.

Debrecent Magyarország gasztromóniai fővárosának is szokták emlegetni: különleges ízek és illatok csábítják a gasztro-kalandorokat a hangulatos kávézóktól a street food-on át az egyedi romkocsmákig.

Debrecen központjától távolabb meseszép környezetben családoknak, baráti társaságoknak és legfőképpen a gyermekeknek nyújt hatalmas élményt a közel 30 ezer négyzetméter területű Kerekerdő Élménypark, mely egész évben várja szabadtéri és fedett programok sorával a családokat, baráti társaságokat.

Értékelések  Írjon értékelést

A megye további kiemelt ajánlatai

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben